Gegarandeerd eerlijk je huis (ver)kopen? Wij maken het mogelijk!

Onafhankelijkheid en transparantie zijn onze speerpunten. Daarom zijn we blij met het keurmerk “Eerlijk Bieden”. Dit keurmerk zorgt voor een transparanter en eerlijker biedproces, waarbij iedere potentiële koper een gelijke kans krijgt. 

De overheid wil het bieden op woningen in de toekomst waarschijnlijk (verplicht) openbaar maken. Dat moet leiden tot een eerlijker en transparanter biedproces. Hoewel Eerlijk Bieden in de toekomst mogelijk verplicht wordt, is het bij Ron Pieters Makelaardij nu nog aan de verkoper. Als je een woning wilt verkopen kun je nog steeds voor de reguliere biedingsprocedures kiezen, maar je kunt de verkoop ook via Eerlijk Bieden laten verlopen.

Dit zijn de 3 voordelen van Eerlijk Bieden:

1. Altijd het beste resultaat: misschien vraag je je af of het verkoopresultaat lijdt onder de nieuwe werkwijze. Dat is niet het geval. Het systeem zorgt er enkel voor dat de makelaar zich te allen tijde aan de regels houdt. De koop komt dus altijd op een onafhankelijke manier tot stand. Je verkoopt je woning dus met een goed gevoel! Verder is het verkoopproces exact hetzelfde. Ook met deze werkwijze gaan we voor het beste resultaat, dus zal het verkoopresultaat hier niet onder lijden.

2. Alle kandidaten gelijk aan elkaar: alle biedingen worden pas zichtbaar na het verstrijken van de deadline, zowel voor de makelaar als de verkoper.

3. Transparantie in het biedproces: kopers kunnen na het verstrijken van alle ontbindende voorwaarden de uitgebrachte biedingen inzien in het logboek. Kortom: als koper word je er wijzer van! Met Eerlijk Bieden wordt het biedproces eindelijk transparant. Als de verkoper jouw bod niet accepteert kun je nu dus nagaan hoeveel verschil er zat tussen jouw bod en het winnende bod. Die informatie kan van pas komen bij een volgende bieding.

Hoe werkt het?

 • Online biedformulier
  De koper ontvangt een mail met een link naar het online biedformulier. Hierin geeft de koper alle belangrijke informatie door, van het bod tot ontbindende voorwaarden.
 • De digitale notaris
  Elk bod komt binnen in een beveiligd systeem. Tot sluitingstijd heeft niemand inzage in de biedingen. Pas na het verstrijken van de deadline krijgen zowel makelaar als verkoper de biedingen te zien.
 • Biedingen beoordelen
  Na het verstrijken van de deadline ontvangt de verkoper een overzicht van alle biedingen. Die beoordeelt deze samen met de makelaar. Uiteindelijk beslist de verkoper welk bod hij accepteert.
 • Koper aanwijzen
  De keuze is gemaakt en de koper wordt aangewezen. Alle kandidaten worden tegelijkertijd per mail ingelicht over de uitslag.
 • Het biedlog
  Na het verstrijken van de wettelijke bedenktijd kunnen alle kandidaten de ingezonden biedingen terugvinden in het biedlog. De biedingen worden daarin volledig geanonimiseerd opgenomen.